Laatste forumberichten  

  • Ben's Profielfoto
  • Hulp gevraagd
  • Hulp gevraagd Even voor stellen ik ben een lego bouwer en ben bezig met een een Octan Trailer zie foto Ik heb wat problemen met het bouwen wie zou me kunnen helpen
  • In Algemeen / Vraag en antwoord
  • Auteur Ben
  • 6 maanden 2 weken geleden
  • Ben's Profielfoto
  • Renault Magnum 4x2
  • Best LEGO vrienden Ik ben bezig een truck te bouwen Renault Magnum 4x2 c-mt.dk | LEGO models, building instructions and software zijn hier ook bouwers die dit ook al eens gedaan heeft ik heb een probleem nu hij klaar is en de wielen er onder staan klopt er iets niet de lego motor komt op de grond zo dat de wielen de grond net niet haalt Graag zou ik in contact willen komen met bouwers die er ervaring me hebben on gegevens uit te wisselen Bij voorbaat
  • In Algemeen / Vraag en antwoord
  • Auteur Ben
  • 9 maanden 1 week geleden
   

lightbulb-o Hoe maak je miljoenen Lego-steentjes weer schoon?

Lees meer
5 jaren 2 maanden geleden - 5 jaren 2 maanden geleden #557 door David
David Onderwerp aangemaakt: Hoe maak je miljoenen Lego-steentjes weer schoon?
Hoe maak je miljoenen Lego-steentjes weer schoon en fris? Je stopt ze gewoon in de wasmachine. Legoland Discovery Centre in Oberhausen begon aan de voorjaarsschoonmaak en waste alle bonte blokjes op 30 graden.

De groep Trafassi zong het in de jaren 80 al: \\\"Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmachine.\\\" Legoland Discovery Centre Oberhausen neemt dat advies heel letterlijk. In de Lego-attractie in het gigantische winkelcentrum Centro zijn liefst 4 miljoen Lego-blokjes verwerkt. Met veel van die steentjes worden dagelijks door enthousiaste kinderhandjes fantasierijke creaties gebouwd. Logisch dat die bouwsteentjes na enige tijd een schoonmaakbeurt nodig hebben. Maar hoe doe je dat, miljoenen Lego-blokjes weer brandschoon maken?

Legoland Discovery Centre Oberhausen Lego-steentjes gaan gewoon in de wasmachine


Bonte was op 30 graden
\\\"Heel eenvoudig, we stoppen ze in de wasmachine\\\", lacht Dennis Grünenbaum. Hij is professioneel bouwer bij Legoland Discovery Centre in Oberhausen en ook verantwoordelijk voor het schoon houden van de gekleurde bouwsteentjes. \\\"We stoppen ladingen van ongeveer anderhalve kilo in een katoenen zak. En die gaat zo de wasmachine in. We doen die bonte was op 30 graden en alle steentjes komen er weer als nieuw uit.\\\"

Bouwwerken te lijf met stofzuiger en stoomreiniger
Zouden alle 4 miljoen blokjes in Legoland Discovery Centre gewassen moeten worden, dan moet men dagelijks ongeveer 10 wasjes van anderhalve kilo draaien. Maar gelukkig hoeven niet alle steentjes in de was. De meeste blokjes zijn verwerkt in miniatuur bouwwerken in Miniland. \\\"Die maken we gewoon schoon met de stofzuiger\\\", vertelt Dennis Grünenbaum. \\\"En bij heel hardnekkige vlekken zetten we er een stoomreiniger op. Maar dan moeten we wel oppassen dat we de bouwwerken niet beschadigen.\\\"

Stop je steentjes in een kussensloop
Lego-bouwer Dennis Grünenbaum legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe attractie van het Legoland Discovery Centre in Oberhausen, een Ninjago-themagebied van 250 vierkante meter. Het Ninjago Laser Trainings Camp gaat op 22 maart open en heeft onder meer een interactief doolhof met lasers. Dennis heeft nog een tip voor wie zijn Lego-voorraad thuis ook een schoonmaakbeurt wil geven. \\\"Pak een oud kussensloop en stop daar je steentjes in. Knoop er in en hup, in de wasmachine. Dat gaat perfect. Je moet het Lego-wasje alleen niet centrifugeren!\\\"

link: wassen LEGO
Laatst bewerkt: 5 jaren 2 maanden geleden door David.

Please Inloggen or Maak een account aan to join the conversation.

Gemaakt door Kunena
   

Wereldstenen.nl gebruikt cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Akkoord