Laatste forumberichten  

  • Geen berichten om weer te geven.
   

lightbulb Hoe maak je miljoenen Lego-steentjes weer schoon?

Meer
9 jaren 1 week geleden - 9 jaren 1 week geleden #557 door David
Hoe maak je miljoenen Lego-steentjes weer schoon en fris? Je stopt ze gewoon in de wasmachine. Legoland Discovery Centre in Oberhausen begon aan de voorjaarsschoonmaak en waste alle bonte blokjes op 30 graden.

De groep Trafassi zong het in de jaren 80 al: \\\"Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmachine.\\\" Legoland Discovery Centre Oberhausen neemt dat advies heel letterlijk. In de Lego-attractie in het gigantische winkelcentrum Centro zijn liefst 4 miljoen Lego-blokjes verwerkt. Met veel van die steentjes worden dagelijks door enthousiaste kinderhandjes fantasierijke creaties gebouwd. Logisch dat die bouwsteentjes na enige tijd een schoonmaakbeurt nodig hebben. Maar hoe doe je dat, miljoenen Lego-blokjes weer brandschoon maken?

Legoland Discovery Centre Oberhausen Lego-steentjes gaan gewoon in de wasmachine


Bonte was op 30 graden
\\\"Heel eenvoudig, we stoppen ze in de wasmachine\\\", lacht Dennis Grünenbaum. Hij is professioneel bouwer bij Legoland Discovery Centre in Oberhausen en ook verantwoordelijk voor het schoon houden van de gekleurde bouwsteentjes. \\\"We stoppen ladingen van ongeveer anderhalve kilo in een katoenen zak. En die gaat zo de wasmachine in. We doen die bonte was op 30 graden en alle steentjes komen er weer als nieuw uit.\\\"

Bouwwerken te lijf met stofzuiger en stoomreiniger
Zouden alle 4 miljoen blokjes in Legoland Discovery Centre gewassen moeten worden, dan moet men dagelijks ongeveer 10 wasjes van anderhalve kilo draaien. Maar gelukkig hoeven niet alle steentjes in de was. De meeste blokjes zijn verwerkt in miniatuur bouwwerken in Miniland. \\\"Die maken we gewoon schoon met de stofzuiger\\\", vertelt Dennis Grünenbaum. \\\"En bij heel hardnekkige vlekken zetten we er een stoomreiniger op. Maar dan moeten we wel oppassen dat we de bouwwerken niet beschadigen.\\\"

Stop je steentjes in een kussensloop
Lego-bouwer Dennis Grünenbaum legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe attractie van het Legoland Discovery Centre in Oberhausen, een Ninjago-themagebied van 250 vierkante meter. Het Ninjago Laser Trainings Camp gaat op 22 maart open en heeft onder meer een interactief doolhof met lasers. Dennis heeft nog een tip voor wie zijn Lego-voorraad thuis ook een schoonmaakbeurt wil geven. \\\"Pak een oud kussensloop en stop daar je steentjes in. Knoop er in en hup, in de wasmachine. Dat gaat perfect. Je moet het Lego-wasje alleen niet centrifugeren!\\\"

link: wassen LEGO
Laatst bewerkt 9 jaren 1 week geleden door David.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena