Laatste forumberichten  

  • Geen berichten om weer te geven.
   

exclamation-circle 23 en 24 Februari LEGO Festijndag in GOES

Meer
15 jaren 1 maand geleden #39 door jilles


Nederlands Grootste Modelbouwshow

Geschreven door André de Goey

vrijdag 15 februari 2008

Inmiddels al weer zestien jaar geleden werd de eerste aanzet gegeven tot de wat later Nederlands Grootste Modelbouwshow zou worden. Toen bescheiden van opzet in één van de twee Zeelandhallen werd deze eerste presentatie met veel waardering door het publiek ontvangen.

Zeer enthousiaste bezoekers ook van ver over de Zeeuwse grenzen zorgden ervoor dat deze Modelbouwshow ging groeien. Een groei die al spoedig leidde tot een verdubbeling van oppervlakte met een breed scala aan deelnemers op het gebied van modelbouw en toebehoren.

Ook dit jaar is het aantal buitenlandse deelnemers weer gestegen. Van minitrein tot miniboot, van lijm tot precisiegereedschappen, alles is op de Zeeuwse Modelbouwshow aanwezig. Met de vele duizenden bezoekers die deze beurs bezoeken is dit evenement niet meer uit de Zeelandhallen Goes weg te denken. Dit jaar is de Modelbouwshow verdeeld over maar liefst alle 3 de hallen, met een oppervlakte van 14.000 m2.

Uiteraard is het bekende aanbod van alle vormen van modelbouw aanwezig zoals: vaartuigen, trucks, vliegtuigen, circus, elektro-racers, houtbouw, landbouw-brandweer-kraan-leger en autominiaturen, lego, poppenhuizen, plastics, stoom, 2 trambanen etc. Modelschalen van 1 op 160 en 1 op 2.5. Uiteraard is het mogelijk om in een groot bassin de schepen varend te zien.

Nieuw tijdens de 16de editie van de Modelbouwshow:

De LEGOclub De Bouwsteen houdt zijn clubdagen tijdens de Modelbouwshow in de derde hal van de Zeelandhallen. Tevens presenteren ze vele mogelijkheden op LEGO gebied.
De Carrerabaan is vernieuwd! Deze baan wordt gebruikt voor de voorrondes van de Wereldkampioenschappen. Bezoekers kunnen hier zelf op rijden. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Carreraclub.
Het gilde Mecano is dit jaar voor het eerst van de partij met een aantal verschillende en exclusieve mecanomodellen.
Het brandweermuseum Hellevoetssluis plaatst een levensgrote brandweerauto, Model Arens-Fox. Daarom heen worden brandweermodellen geplaatst.
Vernieuwde RTM baan van De Voornse Modelspoorvereniging.
Live steambaan locomotieven onder stoom aanwezig.
Volop nieuwe modellen en activiteiten.
Deze modelbouwshow mag u niet missen, het is de vakbeurs voor de modelbouwer. Veel importeurs en fabrikanten zijn aanwezig met uiteenlopende modellen.

Voor meer info: www.zeelandhallen.nl

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena